Rezidence senioriem
“SENIOR ĀDAŽI”

“Senior Ādaži” – alternatīva tradicionālajam pansionātam. Seniori dzīvo kā savā mājā un ikdienas gaitas uzrauga aprūpētājs “meita”, veidojot ģimenisku un drošu vidi senioriem.

Senioru rezidence “Senior Ādaži” durvis saviem klientiem vēra 2022.gada aprīlī. “Senior Ādaži” veidota projekta “Lielās Ģimenes Mājas” ietvaros, piedāvājot senioriem vecumdienas pavadīt mājīgā vidē un nodrošinot augstu aprūpes līmeni ikvienam klientam. Projektam “Senior Ādaži” pirmajā kārtā ir izveidotas divas dvīņu mājas – viena standarta un viena demences – ar kopējo vietu skaitu 28. Katrā mājas korpusā ir studio dzīvojamā istaba ar virtuves, ēdamistabas un atpūtas zonām, istabiņās privāti sanmezgli. Vienā korpusā vienlaikus kā draudzīga ģimene dzīvo ne vairāk kā septiņi seniori. Rezidencē ir pieejamas gan divvietīgas, gan trīsvietīgas un arī vienvietīgas istabas. Abas mājas ir pilnībā iekārtotas un pielāgotas ar tehnoloģijām, lai tajās seniori varētu justies droši un pārvietoties arī ar ierobežotām spējam.

Rezidences “Senior Ādaži” otrās kārtas ietvaros tiek attīstīts jauns un unikāls koncepts Baltijā – rezidence “Ziemas dārzs”, kas iekļaus sevī pielāgotus studio tipa dzīvokļus senioriem. Rezidence “Ziemas dārzs” ir paredzēta vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuriem nav nepieciešama palīdzība ikdienas aktivitātēs vai visu diennakti kvalificēta aprūpes personāla uzraudzība un aprūpe, bet kuriem var noderēt ērti pakalpojumi un pielāgota vide, lai justos droši un palielinātu sociālās iespējas. Projekta trešajā kārtā tiks būvēta vēl viena standarta rezidence, kas tiks papildināta ar medicīnas bloku un rehabilitācijas zāli.

Rezidencē “Senior Ādaži” ir pieejami pakalpojumi pastāvīgi dzīvojošiem senioriem, gan cilvēkiem, kam nepieciešama aprūpe ikdienā. 24 stundas diennaktī septiņas dienas nedēļā seniorus pieskata un aprūpē profesionāli apmācīti darbinieki.

 

Fiziskās aktivitātes. Sociālie pasākumi. Pastaigas

Uzkopšana
Aprūpe un ēdināšana

Ģimenes modelis
Profesionāls aprūpes personāls

Pozicionēšana. Rehabilitācijas zāle. Trenažieru laukums

Individuāls aprūpes plāns. Rīgas domes līdzmaksājums

Drošība un medikācija
Medicīnas bloks

Aprīkojums
Drošības tehnoloģijas

Rīgas domes Labklājības departaments veic starpības piemaksu starp pakalpojuma maksu un pensiju līdz 800 EUR mēnesī.