Raksti un pacientu stāsti

KĀPĒC JUMS VAJADZĒTU IZVĒLĒTIES REZIDENCES NO “SENIOR GROUP”

Ne vienmēr ir iespējams radīt piemērotus apstākļus aprūpei mājās.

Ne vienmēr ir iespējams radīt piemērotus apstākļus aprūpei mājās. Variantam, izmantot aprūpētāja pakalpojumus mājās, ir liels pozitīvs moments – vecāka gadagājuma cilvēks dzīvo sev pazīstamā vidē. Dzīvesvietas maiņa viņu vecumā bieži pārvēršas par lielu stresu. Tajā pašā laikā pastāv problēma, izvēloties uzticamu speciālistu, kurš pārzina mūsdienu aprūpes tehnoloģijas un spēj komunicēt ar senioriem. Un jebkurā gadījumā ikvienam aprūpētājam ir nepieciešama atpūta, brīvdienas, atvaļinājumi. Pretējā gadījumā notiek izdegšana darbā, kas var nelabvēlīgi ietekmēt pakalpojumu kvalitāti un attieksmi pret klientu. Vecāka gadagājuma cilvēkam ir nepieciešama arī socializācija. Piemērotas vietas izvēle pastāvīgai dzīvošanai ir atbildīgs un grūts uzdevums. Senior Group ir organizācija ar citādāku pieeju un principiem.

Senior Group izmanto franču koncepciju “Big Family House” – tā ir jauna koncepcija ar neparastu pieeju senioru aprūpei. Šo koncepciju Baltijas reģionā izmanto tikai “Senior Group”. Koncepcijas būtība ir izveidot klientam apstākļus, kas pēc iespējas atgadina dzīvi mājās. Proti, jūs faktiski dzīvojat dzīvoklī vai kotedžā, un jums ir kaimiņi. Šī koncepcija jau tiek plaši izmantota Francijā un citās Rietumeiropas valstīs. Kāda tad ir atšķirība no parasta dzīvokļa? Tālāk mēs sīkāk aprakstīsim, ar ko  mēs esam atšķirīgi.

DARBINIEKI

Darbinieki (personāls) mums ir viens no galvenajiem instrumentiem. Darbinieki ne tikai uztur kārtību, bet piešķir rezidencei pozitīvu noskaņu, atdzīvina atmosfēru, palīdz ne tikai ikdienas darbos, bet arī palīdz apgūt jaunas prasmes un palīdz adaptēties. Visiem darbiniekiem ir profesionālā izglītība un viņi brīvi pārvalda vairākas valodas.

DZĪVOŠANA

Dzīvošana. Klienti dzīvo īpaši veidotos apartamentos, līdz 7 cilvēku grupās kā viena ģimene un kopā ar viņiem dzīvo aprūpētājs – meita (vienā apartamentā ir 3 gulamistabas, studio tipa viesistaba ar virtuvi un ēdamzonu (sanmezgli pie katras guļamistabas). Tālākos projektos plānots radīt īpašus pielāgotos/ adaptētus privātus studio tipa dzīvokļus senioriem, kas vēlas privātumu.

DROŠĪBA

Drošība (pārvietojoties rezidences teritorijā) – mūsu rezidences aprīkotās ar pandusiem, margām, roku balstiem un citu palīgaprīkojumu, lai klienti varētu ērti pārvietoties visā kompleksa teritorijā. Cilvēkiem, ar Alcheimera slimību, ir izveidoti īpaši apļveida koridori. Guļamistabās gultas ir aprīkotas ar augstuma regulējošiem mehānismiem, ortopēdiskiem matračiem, palīgrokturiem un margām.

Tehniskie risinājumi senioru drošībai – kritienu detektori, gultas pamešanas sensori, izsaukuma pogas, kā arī ikdienas gaitas uzrauga aprūpētāji.

PAKALPOJUMI UN SERVISS

Medicīnas un specializētie bloki rezidencēs. Milzīgs mūsu rezidenču pluss ir specializētie medicīnas bloki tiem senioriem, kam ir demence vai  Alcheimera slimība. Šie medicīnas bloki tika izveidoti ātrākai pakalpojumu sniegšanai. Šobrīd viens no medicīnas blokiem ir atvērts Babītē, c. Lapsās, bet arī citos projektos tie tiks atvērti tuvākā laikā (Vecmīlgrāvī, Ādažos, Ogrē).

Aprūpe (drošība) – klientiem ir iespēja saņemt sertificētu medmāsu palīdzību, piesakot to kā papildus pakalpojumu. Tas garantē ātru reakciju neparedzētu situāciju gadījumā.

PAKALPOJUMU KLĀSTS

“Senior Group” piedāvā pakalpojumus cilvēkiem ar Alcheimera slimību un demenci, kā arī cilvēkiem ar dažādu neatkarības pakāpi. Izmitināšana vienvietīgās, divvietīgās vai trīsvietīgās istabās.

Individuāls ēdināšanas plāns un medikamentu uzņemšana – kā mēs saprotam, mūsu radinieki ne vienmēr spēj atcerēties, ka viņiem jālieto zāles, un dažādu iemeslu dēļ ne vienmēr spēj paši sagatavot ārsta ieteikto ēdienu. Arī jums kā radiniekiem bieži trūkst laika gatavot priekš citiem. Tāpēc individuāls ēdināšanas plāns (ja nepieciešams) un medikamentu savlaicīga lietošana ir tie punkti, kuriem darbinieki pievērš īpašu uzmanību.

Higiēna dzīvojamās telpās – tīrīšana tiek veikta vairākas reizes dienā, kā arī tiek nodrošināta dezinfekcija. Regulāri tiek mainīta gultasveļa, dvieļi, u.c.

ATBALSTS

Labklājības ministrijas atbalsts. Sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu ir iespēja saņemt līdzfinansējumu līdz 640 EUR/mēnesī.

Jautājumus par līdzfinansējumu varat atrast Senior Group blogā, pierakstīties bezmaksas konsultācijai vai zvanīt mūsu speciālistam, kurš visu detalizēti izstāstīs.

IZKLAIDES PROGRAMMA

Mēs zinām, cik svarīgi senioriem ir piedalīties sabiedriskajā dzīvē, satikt draugus, svinēt svētkus, apmeklēt koncertus, beigu beigās dejot. “Senior Group” šim pievērš īpašu uzmanību, katru gadu – Ziemassvētkos un Līgo svētkos, organizējot plaša mēroga koncertu (tiešsaistē un klātienē), kurā piedalās slaveni mūziķi, politiķi, mākslinieki un citi kultūras nozares cilvēki. Bet galvenais –  šis pasākums tiek pārraidīts visos pansionātos Latvijā. To aplūko vairāki tūkstoši cilvēku, un tajā piedalās aptuveni 100 cilvēki, sveicot seniorus svētkos, sagatavojot īpašus apsveikumus un muzikālus priekšnesumus. Plānots pievienot dažādas brīvā laika pavadīšanas aktivitātes, mākslas terapiju, meistarklases un tematiskos vakarus. Mēs vēlamies, lai mūsu seniori biežāk smaida.

DABAS TUVUMS

Dabas tuvums ir viena no spilgtajām iezīmēm, kas mūs atšķir no citiem pansionātiem. “Senior Group” rezidences atrodas tuvāk dabai, kur gaiss ir tīrāks, bet tajā pašā laikā var ātri un ērti nokļūt līdz Rīgai. Zona apkārt rezidencēm ir adaptēta pastaigām, pasākumiem, fiziskām un citām aktivitātēm. 

Cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām īpaši svarīga būs vide bez šķēršļiem un specializētais aprīkojums, aktīviem  – papildus aktivitātes un komunikācija, intravertiem – pastaigu iespēja svaigā gaisā. Pie mums jūs varat izvēlēties, kas ir piemērotāks jūsu radinieka veselības stāvoklim un raksturam.

Ja jums joprojām ir papildu jautājumi, droši jautājiet mums, aizpildot zemāk esošo formu vai zvanot mums pa tālruni +37123559155, un mūsu speciālists sniegs jums visu informāciju.

Sekojiet mūsu Facebook lapai, kurā regulāri publicējam ziņas.

Kundze pansionātā Senior Group

saistītās ziņas